Contoh Pidato Bahasa Sunda dalam Acara Maulid Nabi

Nu dipihormat : ketua yayasan Assyfa
Nu dipihormat : kepala sekolah
Nu dipihormat : Dewan Guru
Bismillahirrohmaanirrohiim...
Assalaamu’alaikum Wr. Wb.
Alhamdulillahirobbil ‘alamin wabihinasta’inu ‘ala umuu riddunya wadin, wa’ala aalihii washohbihi azma’in. Amma ba’du.
Qoolallohu ta’aala fil qur’aanil kariim
A’udzubillahi minassyaitoonirrojiim
Bismillahirrohmaanirrohiim
Laqod kaana lakum fii rosulillahi uswatun hasanah liman kaana yarjulloha walyaumal akhiro wa dzakarolloha katsiroo

Contoh Pidato Bahasa Sunda Acara Maulid Nabi

Kaum Muslimiin Rohimakumulloh..
Puji nu jadi pamatri nu ngacik dina ati, puja nu sumarambah dina bayah ieu sadaya kagungan Alloh azzawajalla. Rahmat sinareung salam muga tetep ngocor kajungjungan panutan alam, sosok insan anu pinuh ku suri tauladan buktusna Rasul SAW.

Teu khilap ngahaturkeun sewu nuhun ka pambawa acara anu tos masihan waktos dina ieu acara sareng sim kuring bade ngatengahkeun judul :
MAULID NABI MUHAMMAD SAW

Para Hadirin anu ku sim kuring dipihormat
Dina ieu kasempetan hayu urang sami-sami ningkatkeun kualitas iman sareng taqwa ku ngalangkungan ieu acara mepelang maulid Nabi iman taqwa pa mangrupa cara pikeun nimbulkeun rasa mahabbah ka Alloh SWT sarta micinta ka Rosul SAW hal ieu pisan nu janteun dasar kakuatan dina enggoningngambah hirup kahirupan. Urang tetep kedah nutur kana jalur Rosul, napak kana laratan mantena. Teu cekap hiji muslim laksanakeun hungkul mi eling maulid nabi saupami teu di sarengan ku padamelan anu dicontokeun ku kanjeng Nabi .Alloh SWT ngadawuh
Laqod kaana lakum fii rosulillahi uswatun hasanah liman kaana yarjulloha walyaumal akhiro wa dzakarolloha katsiroo
Hartosna :
temen-temen tos aya pikeun anjeun di rosululloh conto/suri tauladan anu hade.
Ku kituna hayu urang sami-sami dina enggoning urang ngarepkeun karidloan Alloh dan safaat ka Rosululloh ku cara ngalaksanakeun ibadah oge muammalah nu dibarengan ku conto rosul.

Mudah-mudahan urang sadaya kapapaosna aya dina pinutur karahayuan ginanjar ka wilejengna tur kahontal kabagjaan dunia dan akhirat ku cara ngalangkungan ieu maulid Nabi. Kukituna nu tiasa ku simkuring dipihatur hapunteun bilih aya kalepatan tina lisan.
Wabillahi hidayah wattaufiq…
Wassalamu’alaikum warohmatullohi wabarokaatuh
Contoh Pidato Bahasa Sunda dalam Acara Maulid Nabi | abdan syakuro | 5